Op naar een aangenaam en droog weekend

Ruben - 25/05/2021 - 10:47

In de loop van het Pinksterweekend is er een trend richting gevoeliger warmer en ook veel vrolijker weer ontstaan vanaf eind deze week.
Zodoende ziet het weekend er momenteel droog en behoorlijk zonnig uit. Op zaterdag snuffelt de temperatuur al eens aan de kaap van 20°C, zondag wordt er doorgehapt en zit er een warme dag in. Vanwege de nabijheid van een hogedrukgebied mag er ook veel ruimte voor de zon worden verwacht al zou het kunnen dat er regionaal eerst nog ochtendgrijs moet worden opgeruimd.

Temperatuur zondag 17 uur volgens weermodel GFS

Bron: Kachelmannwetter.com
zon_gfs 2505

We spreken weerkundig van een warme dag wanneer de temperatuur een maximum van 20°C of meer bereikt. Vanaf 25°C wordt van een zomerse dag gesproken. Wie weet zit dat er wel in op de laatste dag van de weerkundige lente of bij de start van de weerkundige zomer op 1 juni. Maar zoals de temperatuurpluim laat zien is de onzekerheid na het weekend best groot, met een waaier aan mogelijkheden tussen 15 en 25°C.
De apps die het rode lijntje (Oper ECMWF) volgen zullen dus met 24 of 25°C komen maar daarmee zou je bedrogen kunnen uitkomen...

Temperatuurpluim ECMWF dinsdagochtend 25 mei

Bron: Weerplaza.nl
eps_pluim_tt_06380_1 2505