Sneeuw op woensdag: regionaal mogelijk meer dan 10 centimeter

Ruben - 29/01/2019 - 16:54

In het tweede deel van de nacht naar woensdag zal het vanuit het zuiden in Limburg beginnen te sneeuwen. De sneeuwzone zal vervolgens over onze provincie blijven krullen, en daarbij vermoedelijk veel sneeuw lossen. Op de meeste plaatsen valt er waarschijnlijk meer dan 5 centimeter sneeuw. Maar regionaal zou dit zelfs meer dan 10 centimeter kunnen worden.

MAAR! Op onderstaande kaartjes van het Hirlam-model is goed te zien hoe klein de afstand tussen 0 centimeter (Breda) en 13 centimeter (Midden Limburg) is. Boven grote delen van Nederland wordt er immers geen sneeuw voorzien. Moest de verantwoordelijke depressie 100 kilometer zuidelijker zakken dan voorzien, dan vallen er ook in Limburg nauwelijks vlokjes. Maar momenteel voorzien alle weermodellen dus wel een flinke sneeuwlaag voor Belgisch Limburg.

Verwachte sneeuwlaag Hirlam tot woensdagavond 19 uur:

hirlam woensdagavond 3001

Verwachte sneeuwlaag volgens Hirlam tot donderdagochtend 7 uur:

Hirlam donderdagochtend 3101

Of er dus werkelijk 10 centimeter en meer in Limburg zal vallen moeten we dus nog even afwachten.
Het zuiden van de provincie lijkt wel aanspraak te maken op de grootste hoeveelheden. Hoe meer naar het noorden, hoe minder dik de sneeuwlaag vermoedelijk zal worden.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen