Tot eind maart meestal droog. Eerst zeer zacht, later gevoelig koeler.

Ruben - 14/03/2020 - 14:59

Na een eindeloze depressietrein lijkt het weerbeeld in Limburg de volgende weken vooral bepaald te gaan worden door hogedrukgebieden. Het blijft dan ook meestal droog met van tijd tot tijd brede opklaringen. We hebben echter niet te maken met honkvaste hogedrukgebieden, waardoor er soms een aflossing van de wacht zal moeten plaatsvinden. Dat zijn de momenten waarop er meer vocht, wolken en mogelijk ook een aantal buien tot onze omgeving gaan kunnen doordringen. Maar dit staat zeker en vast niet in verhouding tot wat we de voorbije maanden te slikken hebben gekregen.

In eerste instantie wordt er zeer zachte lucht richting Limburg gepompt. Donderdag wordt vervolgens een overgangsdag, waarna er zich vanuit het noorden koelere luchtmassa's over onze omgeving zullen weten te verspreiden.

Temperatuurpluim GFS

Pluimtt14032020

Neerslagpluim GFS

Neerslagpluim GFS 1403

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen