Tot en met zaterdag regelmatig regen

Ruben - 07/05/2019 - 13:13

Bij een blik op de neerslagpluim is in één oogopslag duidelijk dat er tussen woensdagochtend en zaterdagavond regelmatig regen verwacht kan worden boven Limburg. Er zijn 3 piekmomenten te ontdekken: Op woensdag en donderdag overdag, en dan ergens tussen vrijdagmiddag en zaterdagavond. Dat dit laatste niet zo nauwkeurig te benoemen is heeft simpelweg met de termijn te maken. De timing en trekrichting van neerslagzones wordt nu eenmaal onzekerder wanneer we verder in de tijd kijken. Vandaar ook de spreiding in de mogelijke neerslagsommen. Zie ook het weerbericht voor zaterdag.

Uit de temperatuurpluim valt af te lezen dat er voorlopig weinig schot in de zaak zit, met dikwijls maxima in de buurt van 15°C. We zien ook dat er begin volgende week nog wat frisse nachten met kans op vorst/grondvorst tot de mogelijkheden behoren.

Daarna zou de temperatuur wat in stijgende lijn kunnen gaan, al wijst de grote spreiding wel op behoorlijk grote onzekerheid rond het vervolg. Mei 2019 wordt dus zéker geen vroege zomermaand, en misschien wel voor het eerst in 14 maanden tijd een maand die gemiddeld koeler verloopt dan het gemiddelde van de voorbije 30 jaar.

Temperatuurpluim 07052019

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen