Vanaf maandag 7 januari ligt alles open

Ruben - 01/01/2019 - 14:43

Voorlopig zit er voor de liefhebbers van winterweer weinig hoop in de weerkaarten, en zullen ze het moeten doen met eens een nachtvorstje. Zoals bijvoorbeeld komende vrijdag, met dank aan de brede nachtelijke opklaringen. Daarna wordt het echter weer zachter.
Maar voor de tweede week van januari zien we toch wel kansen op meer winterse ontwikkelingen. Met de nadruk op kansen, want de spreiding in de temperatuurpluim toont aan dat het echt nog alle kanten uit kan.

Temperatuurpluim ECMWF

eps01012019 temp

De rode lijn (hoofdberekening) brengt ons echt winterweer. In de eerste plaats voor wat betreft de temperatuur, maar in de tweede plaats ook voor wat betreft neerslag. Want in onderstaande neerslagpluim zien we dat er volgens deze uitkomst sneeuw van betekenis zou kunnen inzitten.

Neerslagpluim ECMWF

eps01012019 neerslag

In ieder geval is er dus nog niets beslist, maar het is dus eindelijk weer interessant om de nieuwe pluimen op te wachten...

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen