Vanaf vrijdagavond erg wisselvallig

Ruben - 05/11/2018 - 17:53

Het blijft de eerstvolgende dagen zo goed als droog in Limburg. Dinsdagochtend en woensdagmiddag zouden er regionaal eens wat druppels kunnen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het bij druppels tellen i.p.v. liters meten.
Daar komt vanaf vrijdagavond echter verandering in. We schakelen dan over op een wisselvallig weertype met van tijd tot tijd regen of een bui. Op zaterdag wordt de atmosfeer zelfs dusdanig onstabiele dat sommige buien mogelijk enkele ontladingen zouden kunnen produceren.
Er zit nog wel wat rek op de timing van regen en buien doorheen het weekend. Mits wat meeval passeert de meeste neerslag 's nachts, maar als we pech hebben wordt het vooral overdag nat...

Dat de kans op neerslag in de loop van het weekend groot is blijkt uit de neerslagpluim van GFS. Zowat alle sceanrio's voorzien regen, dus het wordt moeilijk om eraan te ontsnappen.

Neerslagpluim GFS

05112018 gfspluim

Neerslagverwachting volgens GFS tijdens de nacht naar zaterdag

05112018 vrijna

Neerslagverwachting volgens GFS voor zaterdagmiddag

05112018 zat10 middag

Neerslagverwachting volgens GFS voor zondagmiddag

05112018 zomiddag

Neerslagverwachting volgens GFS voor zondagavond

05112018 zoavond

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen