Vrij frisse eerste helft van juli

Ruben - 04/07/2020 - 11:48

De Limburgse zomer lijkt serieus in het slop te zitten. Want tot alvast de eerste helft van juli is er geen stabiel zomerweer volgens het boekje te verwachten. Er kan wel eens een warmere en droge dag tussen zitten, bijvoorbeeld woensdag, maar globaal bekeken blijft de temperatuur aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Volgens de laatste weerkaarten en ook neerslagpluimen zou het vanaf donderdag wel eens goed nat kunnen worden. Gezien de termijn (5-6 dagen vooruit) is dit echter nog niet zeker.

Voorlopig lijkt de door sommigen voorspelde horror-zomer met langdurige hitte en droogte dus uit te blijven. 

Temperatuurpluim ECMWF zaterdagochtend:

Maxima beneden 25°C.
TPluim ECMWF 04072020

Neerslagpluim ECMWF zaterdagochtend

Bijna dagelijks kans op neerslag (regen of buien)
Neerslagpluim ecmwf

Over donderdag en vrijdag is het laatste woord nog niet geschreven. Op een termijn van 6 tot 7 dagen vooruit kan er nog veel veranderen, maar zoals uit bovenstaande grafiek blijkt zou er mogelijk véél neerslag kunnen inzitten.
De timing van eventuele regenzones heeft uiteraard ook zijn weer-slag op de temperaturen.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen