Woensdagochtend regionaal mogelijk zeer veel regen

Ruben - 11/06/2019 - 19:08

Voor woensdagochtend staat er veel regen op de weerkaarten in de buurt van Limburg. Waar de kern van de neerslagzone precies gaat uitkomen is moeilijk te zeggen, al lijkt het westen het meeste kans te maken op tientallen liters. Er helemaal aan ontsnappen zal niemand in Limburg. 

Beneden de indicatie volgens de Amerikaanse weercomputer GFS. Waarbij zowel de intensiteit als het traject in werkelijkheid nooit helemaal overeen zullen komen met deze berekening. Een kleine verschuiving naar het westen zou betekenen dat Limburg aan de grootste neerslagsommen ontsnapt, terwijl een kleine verschuiving naar het oosten voor heel de provincie tientallen liters zou betekenen. En niet elk weermodel is even scheutig als deze berekening van de Amerikanen.

Indicatie tussen 2 uur en 5 uur:

GFS11062019 05

INDICATIE TUSSEN 5 UUR EN 8 UUR:

Indicatie tussen 5 uur en 8 uur:

Indicatie tussen 8 uur en 11uur:

GFS11062019 11

Dat zou dan tegen 14 uur in de volgende totaalsom leiden:

neerslagsom GFS1106

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen