screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Het is vanochtend druilerig in Limburg en over het noordoosten van de provincie activeert er momenteel een regengebiedje dat langzaam richting Nederland krult. Het wordt vervolgens een tijdje overwegend droog, met verspreid een aantal losse buien. In het tweede deel van de voormiddag zou het opnieuw even kunnen gaan regenen, maar zo te zien aan de huidige ontwikkelingen over Frankrijk niet langdurig. De rest van de dag houden we best rekening met enkele buien, maar aanhoudende regenval is onwaarschijnlijk. Nauwkeuriger valt het echt niet te verwachten.
De temperatuur blijft steken rond een graad of 10 en het is heel de dag nevelig. Er waait een zeer zwakke bries uit zuidoostelijke en later meer zuidelijke richting.
Tijdens de nacht naar zondag blijft het zo goed als droog maar wel bewolkt. De wind valt weg waardoor er zich in de vochtige atmosfeer makkelijk mist kan vormen.
Het kwik zakt niet dieper dan een graad of 6. Tegen de ochtend komt een regenzone binnen het bereik voor het oosten en noorden van de provincie. Het wordt opnieuw een randgeval waarbij we voorlopig nog even moeten afwachten in welke mate Limburg ermee krijgt af te rekenen. Mits wat meeval blijft alles nipt ten noorden van ons over Nederland krullen.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.