screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag waait de gure noordwestenwind onstabiele en frisse lucht naar Limburg. We krijgen zodoende een afwisseling van zon, stapelwolken en buien.
Van de verwachte regenzone bleef er de voorbije nacht voor Limburg nog maar weinig over, maar de volgende uren zullen er verspreid wel een aantal pittige buien vallen.
Radarbeeld 11u40:
Vanwege de koude bovenluchten kunnen er dan gerust eens hagelsteentjes naar beneden komen. Ook een losse donderslag is mogelijk. De meeste buien verliezen wel van hun pluimen naarmate ze verder naar het (zuid)oosten schuiven. In het westen van de provincie (Tessenderlo-Ham) zijn er dus meer en intensere buien te verwachten dan in het zuidoosten (Lanaken-Riemst).
De temperatuur blijft steken rond 9 a 10°C. Dat is een graad of 5 lager dan het langjarig gemiddelde voor 25 april, maar het valt uiteraard ruim binnen de marges tussen de uitersten die we deze tijd van het jaar kunnen meemaken. Ik heb vandaag gewoon een dikkere trui aangetrokken, dus veel last zal ik er niet van hebben...
Vanavond verdwijnt de kans op een bui. Het klaart dan uiteindelijk ook helemaal uit.
Zodoende wordt het opletten voor nachtvorst. Zeker op beschutte laaggelegen plaatsen kan het meerdere graden gaan vriezen. En bloesems of druivenranken kan je helaas geen dikke trui aantrekken...
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.