screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
We krijgen de rest van de dag een afwisseling van zon en stapelwolken. Een aantal van die stapelwolken zullen kunnen opborrelen tot ze het buienstadium bereiken. En daar kunnen dan zelfs forse exemplaren tussen zitten. Het is aannemelijk dat we het op verschillende plaatsen in Limburg een aantal keer zullen horen donderen en ook hagel behoort weer tot de mogelijke ingrediënten. Waar en wanneer de buien precies gaan vallen is onmogelijk te voorspellen, al kunnen we voor de zeer korte termijn wel afgaan op de radar- en satellietbeelden. (link)
De temperatuur bereikt maximaal 11°C. Vanochtend waait er een zwak briesje uit het westen, tegen de middag wordt dat noordwesten.
In de loop van de avond verdwijnen de buien uit het weerbeeld. Het klaart op en daardoor zal het andermaal goed koud worden met algemene vorst ter hoogte van de enkels en lokale vorst op neushoogte.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.