screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend was het koud met opnieuw overal in Limburg minnetjes. Zowel in Kleine Brogel als in Diepenbeek werd een minimumtemperatuur van -2.1°C in thermometerhut bereikt. Op 10 centimeter hoogte vroor het tussen -2 en -6°C, afhankelijk van het soort ondergrond.
De dag begon overal wit berijpt en zonnig, maar inmiddels (10.30 uur) is er vanuit het oosten wat middelbare bewolking komen opzetten. Dit is een uitlopertje van een omvangrijke wolkenzone boven Duitsland, maar ik verwacht dat deze tegen de middag wel weer grotendeels zal oplossen.
We mogen dus ook in het oosten van Limburg nog wel brede zonnige perioden verwachten en het blijft overal helemaal droog.
De temperatuur doet er een paar graadjes bij in vergelijking met gisteren, waardoor we aan maxima rond 13°C geraken. Lokaal kan dat zelfs 14°C worden. Dat is aangenaam zacht voor een novemberdag, maar nog niets in vergelijking met wat we op dinsdag mogen verwachten... (Zie verder)
Het is kalm met slechts een zeer zwak briesje uit het zuidoosten.
De nacht naar maandag verloopt droog. Op heel wat plaatsen in Limburg kan het aan de grond licht gaan vriezen, maar op neushoogte blijft de temperatuur enkele graden boven het vriespunt.
Laatste update: Ruben - 10:52u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.