screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Rond 8 uur heeft een vroege regenzone het oosten van Limburg verlaten. Er breekt nu een grotendeels droge periode aan, met misschien ook enkele streepjes zonneschijn. Goed nieuws dus voor de marktkramers in Bree, al is eens wat licht gemiezer ook niet helemaal uitgesloten.
In de loop van de namiddag zal het echter weer overal stevig gaan regenen. Na 14 uur kan er 5 tot 10 liter per vierkante meter vallen.
De temperatuur boekt vanwege de super zachte start nauwelijks winst, met maxima rond 12°C. Het gaat bovendien ook stevig waaien, met gemiddeld 5 Beaufort uit het zuidwesten en geregeld rukwinden tussen 50 en 60 km/u. Namiddag kunnen er op de passage van een koufront zelfs zeer tijdelijk pieken tot 75 a 80 km/u inzitten.
Ook tijdens de nacht naar zaterdag blijft het winderig. De rukwinden kunnen nog steeds 50 tot 60 km/u bereiken.
Tijdens het eerste deel van de nacht is het op de meeste plaatsen in Limburg droog. Tegen de ochtend kunnen er dan weer enkele buien vallen, al lijken de meeste buien vooral net boven en net onder Limburg te gaan passeren. Maar om het daartussen dus helemaal droog te kunnen houden is er dus wat meeval nodig.
De temperatuur zakt vannacht naar een graad of 7.
Laatste update: Ruben - 08:23u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.