vr 07 dec

100
ZW 5

Zekerheid weersverwachting

95%

Namiddag veel regen en veel wind

Rond 8 uur heeft een vroege regenzone het oosten van Limburg verlaten. Er breekt nu een grotendeels droge periode aan, met misschien ook enkele streepjes zonneschijn. Goed nieuws dus voor de marktkramers in Bree, al is eens wat licht gemiezer ook niet helemaal uitgesloten.
In de loop van de namiddag zal het echter weer overal stevig gaan regenen. Na 14 uur kan er 5 tot 10 liter per vierkante meter vallen.

De temperatuur boekt vanwege de super zachte start nauwelijks winst, met maxima rond 12°C. Het gaat bovendien ook stevig waaien, met gemiddeld 5 Beaufort uit het zuidwesten en geregeld rukwinden tussen 50 en 60 km/u. Namiddag kunnen er op de passage van een koufront zelfs zeer tijdelijk pieken tot 75 a 80 km/u inzitten.

Ook tijdens de nacht naar zaterdag blijft het winderig. De rukwinden kunnen nog steeds 50 tot 60 km/u bereiken.
Tijdens het eerste deel van de nacht is het op de meeste plaatsen in Limburg droog. Tegen de ochtend kunnen er dan weer enkele buien vallen, al lijken de meeste buien vooral net boven en net onder Limburg te gaan passeren. Maar om het daartussen dus helemaal droog te kunnen houden is er dus wat meeval nodig.
De temperatuur zakt vannacht naar een graad of 7.

Laatste update: Ruben - 08:23u | Powered by Essec-BNS

di 19 feb

5
11
45
W4-2

Eerst wolken, later opklaringen

Dinsdagochtend kan het eerst nog wat regenen, maar de regenzone zal in de loop van de ochtend snel doorschuiven en onze provincie verlaten via het oosten. In de loop van de dag worden de opklaringen dan vanuit het westen weer geleidelijk breder.
De temperatuur geraakt aan maxima rond 11°C.

Tijdens het eerste deel van de dag waait de wind aan gemiddeld 3 tot 4 Beaufort uit het westen. In de loop van de namiddag en avond zal die wind luwen naar 2 tot 1 Beaufort.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 20 feb

6
11
25
ZW3-4

Wisselend bewolkt

Woensdag blijft het waarschijnlijk droog en zacht.
De verwachting begint echter wel steeds meer onzekerheden in te houden, als gevolg van de onzekere exacte positie van een sturend hogedrukgebied ten zuidoosten van Limburg. Deze positie is uiteraard van belang voor de windrichting, en daarmee ook de bewolkingsgraad (zee-invloeden?) en temperaturen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 21 feb

6
14
5
ZW3-4

Zacht en droog

Ook op donderdag is er geen kentering naar een meer normaal weertype voor de tijd van het jaar te verwachten.
Bij maxima rond 14°C kan de natuur vlotjes verder gaan met ontluiken, met alle risico's van dien voor het geval dat het in maart of april nog eens stevig zou gaan vriezen. 

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 22 feb

3
15
5
N1-2

Zacht en meestal zonnig

Vrijdag zet het lenteweertje door met opnieuw temperaturen tot om en bij 15°C.
Het blijft meestal zonnig en dus ook droog.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting