screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag wordt het in Limburg een zonnige nazomerdag. De zon kan immers nagenoeg onverstoord haar gang gaan tot zonsondergang omstreeks 19.35 uur. Af en toe zullen er dunnen hoge wolkenveren passeren, maar deze zullen niet voor schaduw kunnen zorgen.
De zon zal Limburg ook lekker opwarmen richting maxima in de buurt van 21°C. Er komt dus ongeveer 20 graden bovenop het minimum van vanochtend, dat lokaal in landelijke gebieden het vriespunt benaderde. Zo werd in Lutselus (Diepenbeek) een minimum van amper +0.2°C in thermometerhut gemeten. Aan het gras werd het daar zelfs -4°C!
De wind zal in de loop van de dag aanspannen tot 3 a 4 Beaufort uit het oosten. Dat betekent gemiddeld ongeveer 20 km/u.
Uit de wind en in de zon zal het dus ongetwijfeld warmer aanvoelen dan op plekjes met de neus in de wind. De UV-index bereikt een piek tussen niveau 3 en 4, waardoor het risico op zonnebrand voor de meeste huidtypes klein is.
Tijdens de nacht naar zaterdag blijft het matig waaien, waardoor het niet meer zo extreem zal afkoelen. De onderste (koudste) luchtlagen worden dankzij de wind immers gemengd met de hogere en minder koude luchtlagen. Zodoende kunnen er nog minima rond 8°C verwacht worden.
Het blijft wel helder en dus droog.
Laatste update: Ruben - 09:54u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.