screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend vroeg was het erg koud met in Kleine Brogel een minimum van -4.8°C in thermometerhut. Op 10 centimeter hoogte vroor het zelfs tot -10°C. Daarmee was het vanochtend zelfs de koudste ochtend van het jaar. Toch was het niet erg wit en dat heeft te maken met de kurkdroge lucht: als er geen vocht in de lucht aanwezig is kan er ook geen ijs ontstaan.
Rond 8 uur was de temperatuur onder invloed van de zon alweer opgelopen naar het vriespunt en de volgende uren zal het ook vlotjes verder opwarmen.
Het wordt immers opnieuw een zonovergoten dag. Mogelijk verschijnt er in het tweede deel van de dag iets meer hoge bewolking vanuit het noordoosten, maar de zon zal daar dan moeiteloos doorheen blijven schijnen.
De wind doet het met gemiddeld 3 tot 4 Beaufort iets rustiger aan dan de voorbije dagen. Toch zal het met de neus in de wind nog altijd vrij schraal aanvoelen. Kouder althans dan de maxima van een graad of 11 zullen doen uitschijnen.
Vanavond is het ruimtestation ISS prachtig zichtbaar tussen 20.39 en 20.44 uur als een heldere stip die beweegt van west naar oost. Het verplaatst zich op een hoogte van zo'n 400 km boven het aardoppervlak. Voor telescopen zal komeet Atlas zichtbaar zijn als een groene vlek net boven de lijn tussen de Poolster en Grote Beer.
Er volgt opnieuw een zware nacht voor de fruitbloesems, met op anderhalve meter hoogte overal minima rond -3 a -4°C.
Laatste update: Ruben - 11:20u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.