screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend was het koud met op vele plaatsen in Limburg zelfs op neushoogte een graadje vorst. Vanwege de zeer droge bodem werd het dicht tegen de grond zelfs erg koud met grasminima van -6°C in Kleine Brogel en zelfs -8°C in Diepenbeek.
Kort na zonsopkomst is de temperatuur echter aan een snelle klim begonnen. Rond de middag zal het een graad of 13 zijn, en in de loop van de namiddag zal het geleidelijk verder opwarmen naar een maximum rond 17 a 18°C. Deze waardes worden in de vooravond bereikt.
Het blijft zonnig met hooguit wat dunne hoge sluierwolken aan de hemel. Kort na de middag bereikt de UV-index een piekt tot niveau 5, waardoor kinderen sowieso best zonnecrème dragen wanneer ze buiten spelen. De zon verdwijnt vandaag om precies half negen achter de horizon.
Er waait een zwakke wind uit oostelijke richting.
Vannacht blijft het rustig en grotendeels helder. Doordat we ons onder zachte luchtmassa's bevinden zal de temperatuur in thermometerhut overal meerdere graden boven het vriespunt blijven. Vanwege de kurkdroge bodem zou het ter hoogte van kort gemaaide grassprietjes lokaal wel licht kunnen vriezen. Op donderdag zal de temperatuur dan weer snel naar 20 graden en meer kunnen klimmen...
Laatste update: Ruben - 17:27u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.