zaterdag 23 mei

Een fris en pittig windje

Voormiddag blijft het in Limburg zwaar bewolkt. Volgens de radarbeelden kan er wat lichte regen vallen, maar de meeste druppeltjes verdampen tijdens hun val naar de bodem. Op vele plaatsen is en blijft het dus helemaal droog. 

Namiddag zal er steeds vaker ruimte komen voor de zon. Toch zullen er ook nog nieuwe stapelwolken kunnen ontstaan, welke vooral over het oosten hier en daar een buitje zouden kunnen opleveren.

Er zal vandaag een pittig windje over Limburg waaien. De westenwind zal gemiddeld 4 tot 5 Beaufort halen, met soms windvlagen tot zo'n 45 km/u. Deze wind voert vrij frisse lucht naar onze omgeving, waarin het moeilijk wordt om de kaap van twintig graden te bereiken. Op beschutte plekjes zou die twintig graden namiddag tijdens de zonnige momenten wel eens kunnen bereikt worden. Zodra de zon gaat zakken zal de temperatuur ook snel dat voorbeeld volgen.

Vanavond blijft het droog met bredere opklaringen.
In de nacht naar zondag komen er geleidelijk weer wat meer wolken opzetten. Mede daardoor zakt de temperatuur niet lager dan +9 a +10°C.

Laatste update: Ruben - 11:05u | Powered by Essec-BNS

ma 21 sep

15
25
15
ZO1-2

Warm en meestal zonnig

Ook op maandag wordt er middels een zwakke zuidoostelijke stroming warme lucht naar Limburg gevoerd.
De kans is groot dat we weer aan maxima rond 25 graden geraken. Het blijft droog en zonnig.

In tegenstelling tot wat velen op school geleerd hebben begint de astronomische herfst niet op 21 september. Dit jaar begint die herfst op 22 september om 15.31 uur. Dag en nacht duren dan even lang. 

Lees meer
90%

Zekerheid weersverwachting

di 22 sep

11
25
15
ZW2

Laatste keer 25°C

Dinsdag klimt de temperatuur nog een laatste keer naar temperaturen rond 25°C.
Het blijft ook nog gedurende een groot deel van de dag zonnig. Ook nog na 15:31, het begin van de astronomische herfst.
Om 19:35 gaat de zon onder.

In de nacht naar woensdag zal ons koelere oceaanlucht weten te bereiken. Dit kan gepaard gaan met buien, al worden die buien mogelijk nog tot in de loop van woensdag uitgesteld.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 23 sep

13
20
65
ZW2-4

Wisselvallig en frisser

Woensdag vertoeven we al in wat koelere luchtmassa's. Het wordt een wisselvallige dag met kans op meerdere buien. Lokaal kan het daarbij onweren. Het zal echter niet overal in Limburg even nat worden aangezien het om buien gaat. Regenzones die iedere locatie aandoen zijn pas vanaf donderdag te verwachten.

Tussen de stapelwolken door zou de temperatuur lokaal eens even aan 20°C kunnen tippen, maar zodra er buien in de buurt komen zal de temperatuur snel meerdere graden inleveren.

Overdag komt er een matige zuidwestenwind te staan, met soms rukwinden rond 45 km/u.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 24 sep

10
17
80
ZW5

Winderig, fris en perioden met regen

In de loop van donderdag zullen er veel donkere wolken over Limburg trekken. Daaruit zal er van tijd tot tijd ook regen vallen.
De timing waarop de regenzones zullen passeren zal in de loop van de volgende dagen nog duidelijk worden. Mogelijk blijft het namiddag een aantal uren droog met nu en dan ruimte voor de zon.

Periodiek zal er ook een sterk windveld staan, met kans op rukwinden rond 60 km/u.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting