screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Maandag werd de zon gedurende een groot deel van de dag sterk gehinderd door Saharastof. Vandaag worden er veel lagere concentraties verwacht waardoor er toch weer meer blauw aan de hemel te zien zou moeten zijn. Eerst dient er echter nog wel wat ochtendgrijs te worden opgeruimd. Namiddag zullen de opklaringen vaak breder zijn al kan er altijd nog wel eens een wolkenzone passeren.
De maxima komen dicht in de buurt van 20°C uit. Dat is een graad of 13 boven het langjarige gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Nooit eerder werd het op 23 februari zo warm en dat betekent meteen ook het derde datumrecord op rij.
De warmte zal wél pas goed voelbaar zijn op beschutte plekjes. Het gaat namelijk matig tot soms vrij krachtig waaien uit het zuidwesten. Er zijn windvlagen tussen 40 en 50 km/u mogelijk.
Tijdens de nacht naar woensdag kunnen we minima rond gemiddeld 9°C verwachten. In landelijke gebieden kan dat enkele graden minder worden, in verstedelijkte gebieden enkele graden meer.
Laatste update: Ruben - 09:01u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.