screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
In de loop van de dag zal een depressiekern pal over Limburg trekken. Het zal dan ook vaak regenen en mogelijk kunnen er soms ook smeltende sneeuwvlokken tussen zitten. De temperatuur blijft immers op een zeer bescheiden niveau acteren met maxima rond +2 a +3°C in het zuidoosten en +4°C in het noordwesten van de provincie. Het is dus ook niet uitgesloten dat het tijdens intense neerslagval bijvoorbeeld op de toppen van Voeren tijdelijk wit wordt. Zoals wel vaker gaat het om een randgeval en zal het op de meeste plaatsen in Limburg gewoon nat, groen en modderig blijven. Voor een sneeuwgarantie moeten we boven 500 meter in de Ardennen zijn.
Aan de zuidflank van de depressiekern komt er een stevig windveld te staan. In het noorden van Limburg zal het zodoende meestal minder hard waaien dan in het zuiden van de provincie. Dáár zal er toch wel gemiddeld 5 Beaufort komen te staan, eerst vanuit het zuiden en vanaf de middag vanuit het westen. Er zijn rukwinden mogelijk tot in de buurt van 60 km/u.
In de nacht naar zaterdag zal de wind luwen. Er verschijnen brede opklaringen waardoor de temperatuur in de buurt van het vriespunt kan uitkomen. Het wordt dan ook opletten voor rijm- of ijsplekken.
Laatste update: Ruben - 10:14u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.