vrijdag 23 september

Zacht met meer en meer bewolking

Voormiddag krijgen we in Limburg nog vaak een versluierde zon te zien. Namiddag wordt de bewolking dikker waardoor de zon het steeds moeilijker zal krijgen om er nog doorheen te prikken.

In het uiterste westen van België kan het vanaf de middag af en toe regenen maar in Limburg blijft het nog tot de vooravond overal droog.
Na 16 uur zouden uitlopers van de regenzone af en toe dicht in de buurt van het noordwesten van Limburg kunnen komen. Mogelijk valt er regio Tessenderlo-Leopoldsburg-Lommel in de loop van de avond geregeld wat regen. Voor de meeste andere regio's zit er wellicht geen meetbare neerslag in, al is het momenteel onmogelijk in te schatten waar de grens tussen droog en nat rond pakweg 18 uur precies komt te liggen. Sommige berekeningen houden de neerslag zelfs volledig buiten Limburg. Hoe meer naar het zuidoosten hoe groter de kans dat het nog tot na middernacht droog blijft.

Vanwege de toename van de bewolking blijft de temperatuur een graadje beneden het maximum van donderdag steken. Dat maximum zal dus ergens tussen 18 en 19°C uitkomen.
De wind komt uit het zuidwesten en is heel de dag zwak van kracht. Mede door de hogere luchtvochtigheid zal het daardoor toch nog zacht aanvoelen.

In de nacht naar zaterdag zouden er mogelijk enkele buien tot over Limburg kunnen doordringen maar het blijft nog steeds overwegend droog. Vanwege de wolken blijft de temperatuur boven 10°C.

Laatste update: Ruben - 09:11u | Powered by BNS hybrIT

zo 02 apr

3
10
5
NO3-4

Fris maar droog met namiddag brede opklaringen

Zondag blijft het in Limburg volledig droog. Voormiddag is er eerst nog veel lage bewolking aanwezig, namiddag trekt de hemel open vanuit het noorden. De temperatuur bereikt een maximum rond 10°C maar de matige noordoostenwind zal het schraler doen aanvoelen.

In de nacht naar maandag zal het op de meeste plaatsen licht gaan vriezen. Het blijft dus helder met weinig wind.
 

Update vrijdag 31 maart, 19:59

Lees meer
90%

Zekerheid weersverwachting

ma 03 apr

-1
11
2
O1-2

Rustig en droog

Maandag wordt een rustige voorjaarsdag met een zwakke oostenwind.
De temperatuur blijft wat achter op het gemiddelde voor deze tijd van het jaar en geraakt aan maximaal 10 tot 11°C.
Opklaringen en middelbare wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft overal heel de dag droog.


Update vrijdag 31 maart, 20:06

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 04 apr

-1
10
5
O2-3

Droog

Dinsdag blijft het rustig en droog met veel ruimte voor de zon.
Met temperaturen tot zo'n 10 a 11°C is het nog steeds vrij fris voor de tijd van het jaar.

In de nacht naar woensdag kan het opnieuw licht gaan vriezen.


Update vrijdag 31 maart, 20:07

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 05 apr

-1
9
10
NO2-3

Droog en fris

Volgens de actuele weerkaarten blijft het ook op woensdag nog droog. Regenzones komen dan mogelijk wel dicht in de buurt maar zouden Limburg links laten liggen.
Met maxima rond of net beneden 10°C is het fris voor begin april. Dat komt vooral door de aanwakkerende noordoostenwind.


Update vrijdag 31 maart, 9:47

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting