screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Het gaat tussen 17 en 21 uur echt wel flink gieten in Limburg, vooral over het noordoosten. Inmiddels bevestigen de radarbeelden dat de allergrootste neerslagsommen nipt ten noordoosten van onze provincie passeren. In het noordoosten kunnen er eens een aantal donderklappen vallen, maar het meeste onweer blijft ook buiten Belgisch Limburg.
In het uiterste noordoosten kan er nog altijd 30 liter per vierkante meter vallen. Hoe meer naar het zuidwesten, hoe minder hevig de regen doorgaans zal zijn. Uiteraard kunnen enkele tientallen liters regenwater nog steeds voor overlast zorgen. De bodem is immers compleet verzadigd.
In het noorden kan het nog tot kort na middernacht blijven regenen. Vervolgens blijft het droog.
Er komt een matige zuidwestenwind te staan. De temperatuur valt terug naar een minimum rond 12°C.
Laatste update: Ruben - 19:52u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.