screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
De onderste laag van de atmosfeer blijkt wat meer vocht te bevatten dan de weercomputers konden modelleren. Vandaar dat er slechts met mondjesmaat gaten in het wolkendek verschijnen.
We kunnen er echter nog steeds van uitgaan dat er in de loop van de namiddag vanuit het noorden breder wordende opklaringen verschijnen. In Voeren wordt het het langst wachten op de zon.
Dankzij de zon stijgt de temperatuur naar een maximum rond 20°C. Die warmte zal wél pas goed voelbaar zijn op plekjes beschut tegen de wind. Er komt namelijk een matige noordwester te staan die het frisser kan doen aanvoelen. Tegen een gevel met zicht op het zuiden kan het in de zon dus echt warm aanvoelen. Waar de zon tot de late namiddag op zich laat wachten blijft het enkele graden koeler.
De nacht naar maandag verloopt droog met brede opklaringen. Onder die opklaringen koelt het vlot af naar minima beneden 10°C.
Laatste update: Ruben - 15:00u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.