Nog meer warmte en droogte op komst

Ruben - 24/05/2020 - 11:37

Vandaag, zondag 24 mei, kunnen er verspreid enkele buien vallen. Veel soelaas zal zo'n bui echter niet bieden aan de dorstige natuur. En als we dan even verder vooruit kijken, dan lijkt er weer een uitdrogende week aan te komen. Met veel zon, hogere temperaturen en ook nog eens een droge noordoostenwind.
Het gevaar voor natuurbranden blijft vanzelfsprekend hoog, en de natuur en landbouw zal in vele gevallen steeds harder gaan lijden. Net als de hooikoortspatiënten en mensen die gevoelig zijn voor de haartjes van processierupsen....

In de temperatuurpluim zien we dat de kans groot is dat we in de loop van de week weer richting 25 graden of misschien zelfs nog wat meer evolueren. Op dagen met een sterkere noordoostenwind zal het iets minder zijn, op dagen met minder wind iets meer.

Temperatuurpluim zondagochtend 24 mei

Temppluim 24052020

Uit de neerslagpluim blijkt dat er tot en met zaterdag alvast geen neerslag van betekenis te verwachten is. Daarna zien we wat schermutselingen in verschillende scenario's, maar een grote meerderheid houdt het ook zondag en begin volgende week droog.

Neerslagpluim zondagochtend 24 mei

Neerslagpluim

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen