Tweede week juli: Af en toe kans op een bui

Ruben - 06/07/2019 - 14:23

Ook de volgende dagen zal het in Limburg veruit overwegend droog blijven. Mogelijk zijn er op vrijdag nog steeds plaatsen in Limburg te vinden waar er geen litertje neerslag per vierkante meter naar beneden is gekomen. Maar er zullen zeer waarschijnlijk ook plaatsen zijn waar de regenmeters iets beter gevuld worden, aangezien de kans op buien toch wel toeneemt.

Eigenlijk is er momenteel enkel voor dinsdag een grote kans op een volledig droge dag te geven. Op maandag kunnen er namelijk al eens wat druppels vallen, en vanaf woensdag is er dagelijks kans op lokale buien. 

Dat valt af te leiden uit onderstaande neerslagpluim van het Europese weermodel. Al is er vanaf woensdag nauwelijks eensgezindheid te bespeuren tussen de 52 verschillende scenario's. Dit bevestigt dat het om lokale buien zal gaan, indien er überhaupt wat boven Limburg uit de lucht valt.

Neerslagpluim ECMWF

Zie de weersverwachting voor de volgende dagen, en de aangegeven "Zekerheid Weersverwachting".
Deze indicatie is best een belangrijke factor voor een correcte interpretatie van het weerbericht. Hoe het komt dat het weerbericht soms meer en soms minder zeker is kan u lezen in deze uitleg.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen