vrijdag 12 juli

Vrij warm met buien, soms met onweer.

Voormiddag blijft het in Limburg nog op de meeste plaatsen droog met afwisselend zon en wolken. Lokaal kan er al een bui opduiken en de kans daarop is het grootst over het noorden van de provincie. Zo zien we op de radarbeelden reeds heel de ochtend een buienlijn net ten noorden van Limburg passeren. 

Tegen de middag neemt de kans op buien boven Limburg ook snel toe. Die buien zullen van noordwest naar zuidoost over de provincie trekken. Sommige van die buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en windvlagen. Het kan dan best een even flink gieten, met mogelijk lokale wateroverlast tot gevolg.

Het is niet zeker dat het overal in Limburg nat wordt, maar op basis van de laatste weerkaarten is de kans op een gesloten buienlijn wel groot geworden. 

De temperatuur loopt op naar een maximum rond 22 a 23°C. Er waait een matige noordwestenwind, welke pas in het tweede deel van de avond echt zal luwen.

Na 17 uur neemt de kans op buien op de meeste plaatsen snel af. Misschien dat er links of rechts nog even een nakomertje passeert, maar waarschijnlijk krijgen we na 20 uur overal in Limburg een droge avond. Onder de brede opklaringen koelt het vlotjes af, met tegen middernacht nog een graad of 15 op de thermometer. 

Laatste update: Ruben - 12:21u | Powered by Essec-BNS

do 17 okt

10
15
75
ZW1-2

Veel wolken en wisselvallig

Op donderdag is het meestal bewolkt en uit de dikste wolken kan er periodiek wat regen vallen. Tussendoor kan ook de zon wel eens aan bod komen, al zullen de opklaringen dus nooit breed zijn.
De temperatuur bereikt een maximum rond 15°C.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

vr 18 okt

10
16
60
ZW2-4

Meestal droog

Vrijdag wordt een wisselend bewolkte dag. Het blijft meestal droog, al valt het niet uit te sluiten dat er regionaal soms eens een beetje regen naar beneden komt.
Met maxima rond 16 graden is het zeker niet te fris voor de tijd van het jaar.
De wind gedraagt zich vlagerig, met namiddag gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 19 okt

10
15
50
ZW4

Namiddag kans op regen of buien

Voormiddag blijft het in Limburg nog droog. In de loop van de namiddag en avond mogen we regen of buien verwachten.
Met maxima rond 15 graden zitten we prima op schema voor 19 oktober.
De wind waait matig uit het zuidwesten.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 20 okt

8
14
25
ZW3-4

Op de meeste plaatsen droog

Zondag zullen de meeste buien uitsterven alvorens Limburg van het westen uit bereikt kan worden.
Hoe meer naar het oosten, hoe groter de kans dat het helemaal droog blijft. De zon zal er overal regelmatig aan te pas komen.
Het blijft wel ietwat aan de frisse kant voor de tijd van het jaar, met maxima rond 14°C.
De wind waait vrij matig tot matig (3-4 Beaufort) uit het zuidwesten.

Tijdens de nacht naar maandag valt de wind grotendeels weg. Onder de opklaringen koelt het dan ook vlot af, met uiteindelijk minima in de buurt van +5°C tot gevolg. Tegen de ochtend kan er in landelijke gebieden grondmist ontstaan.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 21 okt

5
16
10
Z1-2

Rustig en droog

Maandag wordt een rustige najaarsdag. In de ochtend kan er regionaal eerst mist voorkomen, later krijgen we overal een wisselend bewolkt weerbeeld te zien. De temperatuur loopt op naar een maximum rond 15 of 16°C.

De nacht naar dinsdag verloopt opnieuw fris met minima rond 4°C.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting