vrijdag 12 juli

Vrij warm met buien, soms met onweer.

Voormiddag blijft het in Limburg nog op de meeste plaatsen droog met afwisselend zon en wolken. Lokaal kan er al een bui opduiken en de kans daarop is het grootst over het noorden van de provincie. Zo zien we op de radarbeelden reeds heel de ochtend een buienlijn net ten noorden van Limburg passeren. 

Tegen de middag neemt de kans op buien boven Limburg ook snel toe. Die buien zullen van noordwest naar zuidoost over de provincie trekken. Sommige van die buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en windvlagen. Het kan dan best een even flink gieten, met mogelijk lokale wateroverlast tot gevolg.

Het is niet zeker dat het overal in Limburg nat wordt, maar op basis van de laatste weerkaarten is de kans op een gesloten buienlijn wel groot geworden. 

De temperatuur loopt op naar een maximum rond 22 a 23°C. Er waait een matige noordwestenwind, welke pas in het tweede deel van de avond echt zal luwen.

Na 17 uur neemt de kans op buien op de meeste plaatsen snel af. Misschien dat er links of rechts nog even een nakomertje passeert, maar waarschijnlijk krijgen we na 20 uur overal in Limburg een droge avond. Onder de brede opklaringen koelt het vlotjes af, met tegen middernacht nog een graad of 15 op de thermometer. 

Laatste update: Ruben - 12:21u | Powered by Essec-BNS

wo 17 jul

11
24
30
W1

Wisselend bewolkt en warmer

Woensdag krijgen we boven Limburg van tijd tot tijd de zon te zien, maar er zullen ook regelmatig wolkenvelden aanwezig zijn. Misschien valt er ergens in Limburg eens even een bui, maar het zal sowieso veruit overwegend droog zijn.

De temperatuur loopt op naar een maximum rond 24°C. Het is rustig met een zwakke veranderlijke wind, waardoor het namiddag ook best warm zal aanvoelen.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

do 18 jul

13
25
30
ZW1-2

Zomers warm

Donderdag zal het boven Limburg wisselend bewolkt worden, met soms bredere zonnige perioden. Die zon zal de temperatuur meenemen richting maxima tussen 24 en 26°C.
Er zal slechts een zwak briesje waaien, waardoor het ook warm of zelfs ietwat zwoel zal aanvoelen.

Hoe meer naar het oosten, hoe groter de kans om een bui te pakken te krijgen. Veruit de meeste buien zullen echter pas boven Duitsland goed doorgroeien.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 19 jul

14
25
20
W2-3

Zomers warm met lokaal misschien een bui.

Ook op vrijdag blijft het in Limburg warm met maxima in de buurt van 25°C. De luchtmassa's zijn echter licht onstabiel, waardoor de kans op enkele lokale buien toeneemt. Toch is het nog lang niet zeker dat we buien boven Limburg gaan zien verschijnen.
Tussen de stapelwolken zal er sowieso ook geregeld ruimte zijn voor de zon.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 20 jul

15
27
35
ZW2-3

Warm maar onstabiel

Zaterdag wordt het opnieuw zomers warm, met dus maxima van 25°C en meer. Wie weet komen we zelfs dicht in de buurt van 30°C uit, maar daarvoor moet de zon grotendeels vrij spel krijgen. Op dit moment ziet het er echter ook naar uit dat we rekening moeten houden met een aantal buien, eventueel met onweer. De volgende dagen zullen we hier wellicht meer zicht op krijgen.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

zo 21 jul

14
27
15
W2

Droog en warm

Zondag blijven buien waarschijnlijk uit de buurt van Limburg.
Het wordt opnieuw zomers warm met maxima rond 26 a 27°C.

De wind waait meestal zwak en vanuit het westen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting