zaterdag 1 augustus

Iets minder warm

Het wordt vandaag in Limburg nog zeer warm, maar niet meer zo heet als gisteren toen er in Diepenbeek 36.5°C werd gemeten en het lokaal nog wat warmer werd.
De warmste luchtmassa's hebben zich immers naar Duitsland verplaatst. In Limburg mogen we nog maxima tussen 29 en 31 graden verwachten. Vanwege de wat hogere luchtvochtigheid kan het best zwoel aanvoelen. 

Vanochtend komen er nog veel wolken voor. Deze horen bij buien die net ten oosten van Limburg actief zijn. Over het uiterste oosten kan er tijdelijk nog een lokale bui vallen, maar vanuit het westen zullen er in de loop van de voormiddag brede opklaringen verschijnen.
De kans is groot dat het namiddag en vanavond overal in Limburg droog blijft met brede opklaringen. Periodiek kunnen er wat meer wolken voor de zon schuiven.

Er waait vandaag een zwakke tot matige westenwind.

Rond 20 uur zal het toch nog steeds een graad of 24 zijn maar tegen middernacht zal daar nog hooguit 17 graden van overblijven. Uiteindelijk bereiken we minima rond 13 a 14°C waardoor het voor vele mensen weer wat makkelijker slapen zal zijn. Het wordt een grotendeels heldere avond en nacht.

Laatste update: Ruben - 09:20u | Powered by Essec-BNS

za 08 aug

20
37
2
O2

Heet

Zaterdag wordt het opnieuw zeer tropisch.
Bij een zwak briesje uit het oosten kan de temperatuur oplopen naar gemiddeld 37°C. Op sommige plaatsen kan daar zelfs een graadje bovenop komen.

Buien blijven ver uit de buurt van Limburg.

De nacht naar zondag wordt een heuse tropennacht met dus minima boven 20°C.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

zo 09 aug

21
37
10
O2

Zonnig en heet

De verkoelende noordoostenwind is volledig geschrapt van de weerkaarten. Zodoende is de kans groot dat we ook op zondag aan 35 graden en meer geraken.

De kans is tevens groot dat het droog blijft, maar een lokaal warmteonweer valt niet helemaal uit te sluiten.
Tijdens de nacht naar maandag zakt de temperatuur op heel wat plaatsen niet beneden 20°C.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 10 aug

20
36
20
ZO2

Aanhoudend zeer hoge temperaturen

Na een zwoele nacht met mogelijk een lokale onweersbui zal de temperatuur op maandagochtend al hoog van start gaan. Zodoende wordt het ook weer makkelijk om snel de kaap van 30°C te overschrijden. Uiteindelijk kunnen er weer maxima rond 35 tot 37°C inzitten.

Een lokale onweersbui met tropische druppels is niet uitgesloten, maar het zal toch wel vaak zonnig zijn.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 11 aug

21
37
25
ZO1-2

Zeer heet

Op dinsdag wordt het zo mogelijk nóg wat heter.
De temperatuur start met minima boven 20°C en zal ruim voor het middaguur reeds voorbij de grens van een tropische dertig graden cruisen. In de loop van de namiddag zal de opwarming vertragen, maar tegen 18 uur kunnen we in Limburg maxima tussen 35 en 38°C tegenkomen.

Het is nu de vraag of onze atmosfeer die hitte gaat kunnen blijven dragen zonder dat er warmteonweders ontstaan. Iets om in de gaten te houden dus.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 12 aug

22
34
15
ZO2

Tropisch

Ook op woensdag mogen er nog extreem hoge temperaturen worden verwacht.
Of daar 's avonds een onweerskans bij komt kijken gaan we de volgende dagen moeten afwachten.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting