donderdag 16 september

Droog met breder wordende opklaringen

De dag begon op de meeste plaatsen in Limburg nog grijs maar sinds een uur of acht is de zon vanuit het noorden aan een opmars bezig. Rond 10 uur is het in het zuiden van de provincie nog grijs maar ook daar mag de zon spoedig worden verwacht.

Namiddag ontstaan er stapelwolken en krijgen we een wisselend bewolkt weerbeeld. Indien de ruimte tussen de wolken na het middaguur breed genoeg blijft mogen we maxima rond 20 a 21°C verwachten. Indien de zon het toch wat moeilijker krijgt dan verwacht zal de temperatuur rond 19°C blijven steken.
De wind waait uit het noordwesten tot later noorden en is doorgaans zwak van kracht. 

Ook gedurende de nacht naar vrijdag blijft het droog met brede opklaringen. Tegen de ochtend kan er in landelijke gebieden lokaal een mistbank ontstaan. De temperatuur zakt naar een minimum rond 11°C.

Laatste update: Ruben - 10:05u | Powered by ESSEC Business

di 21 sep

5
18
10
NO2

Iets frisser

Dinsdag blijft het droog. De wind waait zwak uit het noordoosten en de temperatuur geraakt nog aan een maximumwaarde in de buurt van 18 graden.
De zon zal vaak versluierd worden door hoge wolken.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 22 sep

7
21
5
O1

Droog en meestal zonnig

Het lijkt erop dat de luchtmassa's op woensdag droog genoeg zullen zijn om hardnekkig ochtendgrijs onmogelijk te maken.
Onder de zon loopt de temperatuur op naar gemiddeld 20 en lokaal 21°C. Doordat er amper een zwakke bries uit het oosten waait zal de warmte tussen pakweg 11 en 17 uur goed voelbaar zijn.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 23 sep

7
19
15
W3-4

Grotendeels droog met zon en wolkenvelden

Donderdag krijgen we een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Mogelijk zal er in het tweede deel van de dag op verschillende plaatsen een bui kunnen vallen maar dit is nog geen uitgemaakte zaak. Het Europese weermodel lijkt zich bij het Amerikaanse weermodel aan te sluiten en komt dus intussen met veel drogere kaarten dan voorheen. 

De maxima komen ergens tussen 18 en 20°C uit, afhankelijk van de timing van de wolkenvelden.
Er komt een matige westenwind te staan.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

vr 24 sep

11
20
50
ZW3-4

Wisselend bewolkt

De verwachting voor vrijdag evolueert in positieve richting. De kans dat het droog blijft is vrij groot en de temperatuur lijkt ook af te stevenen op een maximum in de buurt van 20°C. Depressies lijken namelijk een noordelijkere koers te gaan varen dan de modellen tot en met zaterdagavond nog berekenden. Dit leidt waarschijnlijk ook een warm en grotendeels (of volledig) droog weekend in.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting