vrijdag 3 december

Meestal droog maar guur.

Vanuit het westen proberen afzwakkende buien door te dringen tot in Limburg maar vaak blijft er niets of amper iets van over alvorens onze provincie bereikt wordt. De kans op een droge dag is dan ook het grootst in het oosten van de provincie. Waar er een bui passeert kan deze in sommige gevallen hagel of smeltende sneeuw lossen.

Het wordt niet warmer dan een graad of 4 en de vrij krachtige wind zorgt ervoor dat het extra guur zal aanvoelen. Er zijn rukwinden tot ongeveer 50 km/u te verwachten.

In de nacht naar zaterdag zal het al snel overal gaan regenen. Deze regenzone gaat een portie zachtere lucht vooraf. Het wordt nog minimaal een graad of 3 en tegen de ochtend zal de temperatuur al een beetje oplopen. Er is dan ook geen gevaar voor gladheid. Vroeg in de nacht zal de wind grotendeels wegvallen en naar het oosten draaien.

Laatste update: Ruben - 10:45u | Powered by ESSEC Business

za 22 jan

2
7
40
NW2

Bewolkt maar meestal droog

Zaterdag trekken er vanuit het westen veel lage wolken over Limburg.
Er zou tijdelijk eens wat regen kunnen vallen maar grote hoeveelheden worden er zeker niet verwacht.

De temperatuur bereikt een maximum rond 7°C en de wind waait meestal zwak uit noordwestelijke richting.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 23 jan

4
7
15
W1-2

Grijs

Zondag wordt het een rustige en grijze dag.
De temperatuur bivakkeert rond een graad of 7.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 24 jan

5
8
10
ZO0-1

Rustig en zacht

Maandag bedraagt de luchtdruk boven Limburg ongeveer 1036 hPa. Dit betekent rustig en droog weer. Het weerbeeld is echter minder zeker, aangezien we weer gaan moeten afwachten hoe vlot we onder het grijs vandaan kunnen geraken. 

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 25 jan

2
7
15
N0-1

Rustig en droog

Het weerbeeld voor dinsdag is momenteel nog onzeker. Mogelijk zal er regionaal of zelfs overal mist of hardnekkige lage bewolking voorkomen.
In dat geval blijft de temperatuur ergens rond +4°C steken. Indien er brede opklaringen verschijnen kan het echter +7 a +8°C worden.

Het blijft overal droog met een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

wo 26 jan

3
7
30
W2-4

Vrij zacht

Woensdag blijft het vrij zacht winterweer. 's Ochtends vriest het niet en namiddag kan het gemiddeld een graad of 7 worden.
Mogelijk zou er in de loop van de dag een neerslagzone dicht in de buurt kunnen komen maar dat gaan we nog even moeten afwachten.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting