donderdag 18 april

Een grotendeels droge dag.

Na de enorme wisselvalligheid van de voorbije dagen ziet het er voor vandaag een heel stuk droger uit. In het tweede deel van de namiddag kunnen er enkele lokale buitjes over Limburg trekken maar verder blijft het toch wel droog. Mét ook regelmatig ruimte voor de zon.

Met maxima tussen 11 en lokaal 13°C is het toch nog steeds vrij frisjes. Op een beschut plekje in de zon kan het uiteraard altijd aangenamer aanvoelen, vooral wanneer de zon even wat meer ruimte krijgt.

De wind blijft matig uit het noorden tot noordwesten waaien waardoor het koudegevoel in open vlakte wat wordt aangewakkerd.

In de nacht naar vrijdag blijft er vrij veel wind staan waardoor het niet al te sterk kan afkoelen. De temperatuur blijft dus veilig uit de buurt van het vriespunt.

Laatste update: Ruben - 10:44u | Powered by BNS hybrIT

do 02 mei

11
18
80
ZW3-4

Wisselvallig met in de loop van de namiddag koelere temperaturen

In de loop van donderdag zal er zich een depressiekern van zuid naar noord over onze provincie verplaatsen. 
Ten noorden van de kern bevinden zich de warme luchtmassa's waarin temperaturen boven 20°C haalbaar zijn. Ten zuiden ervan is het al snel een graad of 5 koeler.
Hierdoor zal de maximumtemperatuur waarschijnlijk vóór het middaguur worden bereikt. 

In de loop van de dag kunnen er ook meerdere buien vallen.
De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig van kracht.


Update maandag 29 april, 18:28

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

vr 03 mei

9
17
20
ZW4

Droog

Op vrijdag blijft het in Limburg vermoedelijk droog. Regenzones zijn volgens de huidige berekeningen niet ver uit de buurt, dus ik hou nog wel graag een slag om de arm. Een kleine verschuiving op de weerkaarten zou ons immers meteen weer in de wisselvalligheid doen verzeilen.

De temperatuur komt ergens tussen 16 en 20°C uit, afhankelijk van de ruimte die de zon krijgt. Ik ben momenteel geneigd om eerder laag in te zetten.
Er waait een pittig windje vanuit het zuidwesten.


Update maandag 29 april, 18:38

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 04 mei

6
19
75
Z2-3

Zacht

Zaterdag is het zacht voorjaarsweer. Nog steeds bevinden regenzones zich dicht in onze buurt en dat maakt de verwachting wat onzeker. We houden momenteel best rekening met een aantal buien, vooral na het middaguur.

De temperatuur zal ergens rond of net beneden 20°C pieken.


Update dinsdag 30 april, 9:04

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

zo 05 mei

10
18
65
ZW3-4

Voorlopig nog onzeker weerbeeld

Het weerbeeld voor zondag is momenteel nog onzeker. Verschillende weercomputers komen met verschillende berekeningen. Van langdurig druilerig tot vrij zonnig en droog. De temperatuur blijft waarschijnlijk net beneden 20°C.


Update dinsdag 30 april, 9:03

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting